Dans Dans
Dans i Parken: Tango

Dans i Parken: Tango

Save to calendar
Lär dig salsa, tango, bugg, swing och mycket mer i sommar i Folkets Park! Under sex torsdagar i sommar dansar vi loss i Folkets Park. Kom och ta några dansteg till en stil du kanske aldrig tidigare prövat på. Varje tillfälle börjar med workshop med erfarna lärare inom sin genre och sedan avslutas kvällen med liveband så du kan testa dina nya ”moves”. Denna kväll är det tango för hela slanten!

Kvällarna är anpassade för alla åldersgrupper och dansen är till för dig som en nyfiken på en ny stil eller för dig som vill utveckla dig. Du som inte vill dansa utan bara vill njuta av härlig musik är självklart också välkommen!Dans i Parken: Tango

Plats: Parktorget
Workshop kl 18.00-19.30 : Ruben Marin och danspartner leder workshop.
Livekonsert kl 20.00-22.00: Tipica Tangarte

Om Tipica Tangarte:
Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar.

Tangarte anses ofta vara den ”klassiska & traditionella” tangoorkestern som spelar till dans, men gruppen ger även konserter. Tangarte arbetar ibland med dansare som kan lära ut grundstegen i den argentinska tangon och ge dansuppvisning.

Dans i Parken arrangeras denna gång tillsammans med Latino Festival.

Vi ses i parken!
Organizer

Keywords

dans