Marknad Marknad
Den stora öppningshelgen: Premiär för Street Food Malmö
Foto: Malmö Folkets Park

Den stora öppningshelgen: Premiär för Street Food Malmö

Spara till din kalender
Efter en lång vinter är det äntligen vår och det firar vi med att kick-starta årets högsäsong i Folkets Park! I fem dagar kommer det bjudas på musik och dans, god mat i gott sällskap, fyndläge på barnloppis, skivmarknad och swop meet, skatetävlingen Miniramp Jam, historiska rundvandringar i parken och mycket, mycket mer! Det pågår aktiviteter i nästan varje lokal i parken och det mesta är gratis!

Äntligen är det säsongspremiär för Street Food Malmö på Franska torget! Ta med dig kollegorna på en god lunch eller möt upp vännerna efter jobbet och ät middag på vårt streetfood-torg. På Franska torget kan ni utmana vännerna i en boulematch eller låna sällskapsspel från vår utlåningsbod. Elias Källvik Trio bjuder på lunchkonsert och lite senare på eftermiddagen blir det härlig house med DJ:s från festivalen Backyard Sessions fortsatt med jazzkonsert med Paul’s New Orleans Quartet.

Fredagens program på Franska torget:
Kl 12-20 Säsongspremiär för Street Food Malmö
Kl 12-20 Utlåningsboden bredvid skaterampen är öppen
Kl 12-13 Elias Källvik Trio
Kl 16-17 DJ:s från Backyard Sessions
Kl 17-18 Paul's New Orleans Quartet med Kicki Desplat
Kl 17-20 DJ:s från Backyard Sessions

Street Food Malmö:
På vårt streetfood-torg hittar du våra inbjudna vänner som serverar riktigt god mat, lagad från grunden. Från lunch till kväll. Hela våren och sommaren kl 12-20. Flera av förra årets favoriter kommer tillbaka och vi hälsar dessutom flera nya favoriter välkomna.

Dessa foodtrucks är på plats:
Casseroll Food Truck
Fisky Business
Crepes a la Cart
Jeepney
Simple Food Truck
Falafel Street Food
Kaffebaren på Möllan

Under våren och sommaren kommer dessa foodtrucks att besöka parken:
Casseroll Food Truck, Fisky Business, Crepes a la Cart, Jeepney, Simple Food Truck, Falafel Street Food, Kaffebaren på Möllan, Nordic Street Food, Green Fries, Malmö Smokers Club, JIPI Empanadas, Gaston & Vega, Sea Food Paradise, The Mandioka Company och Indian Grill.

Mer information om vårt streetfood-torg hittar ni på vår hemsida:
http://streetfoodmalmo.se/

Elias Källvik Trio
Elias Källvik Trio spelar originalkompositioner och personliga tolkningar av jazzstandards. Trions sound kännetecknas av ett tydligt fokus på improvisation, kommunikation och groove.

Medlemmar:
Elias Källvik - gitarr
Simon Petersson - bas
Olle Dernevik - trummor

Backyard Sessions
En av parkens största sommarfestivaler Backyard Sessions tjuvstartar med DJs och överraskningar. Pssst! Du kan köpa festivalbiljett till Early Bird-pris i DJ båset.

Paul's New Orleans Quartet
Vi får höra musik som uppstod som genom ett mirakel för mer än 100 år sedan i ett fjärran land! Jazzen från New Orleans spreds som en löpeld över världen och nådde bland andra ställen Paris och Malmö där Kiki och Paul blivit några av dess mest hängivna uttolkare. Med kornett, klarinett, banjo och bastuba och med mängder av inspirerande "evergreens i bagaget" bjuder kvartetten på en musikstund fylld med samspel och glädje.

Medlemmar:
Kiki Desplat (kornett och sång)
Paul Bocciolone Strandberg (klarinett och sång)
Christer Andersson (Bastuba)
Lennart Herlin (banjo)

Senare på Moriska Paviljongen:
Från kl 17 är det AW på Moriskan. Detta följs av livemusik av Bagdad Sessions och Tarabband och för den som vill dansa natten lång kör Moriskan klubbarna Bosta, Beyon och Nattstad. Klicka på länkarna för mer information!

Kl 17 After Work
Kl 19 Bagdad Sessions
Kl 20 Tarabband
Kl 22 Bosta, Beyon, Nattstad

Vi ses i parken!
Arrangör