För arrangörer - Frågor & Svar

Malmö stad erbjuder alla som arrangerar publika evenemang i Malmö möjligheten att synas i evenemangskalendern. Kalendern är välbesökt med drygt fem miljoner sidvisningar per år. Det är gratis att vara med i kalendern. Riktlinjer 

 

För dig som arrangerar evenemang:

Börja med att registrera ett konto (länk) i vårt verktyg. Om du skapat evenemang på din egen Facebooksida finns de med största sannolikhet redan i vår databas, vi hämtar in informationen automatiskt. Då kan du gå in och redigera text, uppgifter eller bilder på ditt evenemang för att de ska presenteras så bra som möjligt i vår kalender. Om du inte vill göra evenemang på Facebook kan du istället välja att lägga in dem manuellt i vårt verktyg.

Support & frågor - Vid behov om support eller om ni har frågor så vänder ni er till support@hoodin.com

Tips - skapa evenemang via Facebook

BILDER - Tänkt på använda en tydlig och "säljande" bild. Från att en besökare ser bilden så ska de kunna uppfatta vad evenemanget handlar om utan att behöva läsa texten.

TEXT - Första stycket i texten av beskrivningen av ert evenemang bör kunna fungera som en ingress, eller en kort sammanfattning av er evenemang. Detta då denna text t ex används för beskrivning av evenemanget till tidningen Vårt Malmö. Men även av den anledningen att de flesta användare föredrar korta och sammanfattande texter.

PLATS FÖR EVENEMANGET - Den valda platsen behöver vara just en plats och inte en gatuadress. Finns inte platsen på Facebook så är det viktigt att ni lägger till den så att besökare hittar till ert evenemang. En plats kan läggas till på två sätt, antingen via Facebooks app där ni checkar in geografiskt och skapar den plats som saknas. Alternativt så skapar ni en sida för platsen.

DATUM OCH TID - Om evenemanget pågår under en längre period samt har delvis olika innehåll under tiden, så bör ni inte skapa ett evenemang från dag X till dag Z. Skapa istället ett evenemang för respektive dag. Detta ökar er synlighet både via Facebook samt evenemangskalendern.

BILJETTER - Om ni säljer biljetter till ert evenemang så ange korrekt länk till att köpa biljetter online i fältet för biljetter.

Att tänka på – kategorier och nyckelord

Evenemang som hämtas från Facebook saknar kategori, och ofta även nyckelord. För att öka synligheten i vår kalender bör ni lägga till nyckelord. Gör så här: i slutet av den beskrivande texten lägger ni till ett eller flera av följande ord som hashtag, till exempel #barn&familj. När ni skapar era event via Facebook så matchas det automatiskt till motsvarande kategori eller nyckelord i Malmö stads evenemangskalender.

Frågor & svar

Nedan följer några frågor och svar som du som arrangör kan dra nytta.

Fråga - Räcker det att jag lägger upp evenemang via Facebook för att evenemanget ska visas i Malmö Stads evenemangskalender?

Svar - Ja, om du ser till att följande uppfylls; Plats för arrangemanget är angivet (ej gatuadress), evenemanget går i linje med vad som ska visas på Malmö Stads evenemangskalender samt ni som arrangörer har angivit en adress för er verksamhet. Om er Facebooksida inte har en angiven adress kan systemet inte veta att ni är arrangörer som finns i Malmö.

Fråga - Om jag inte skapar evenemang via Facebook, hur gör jag då?

Svar - Då begär du konto för att kunna skapa evenmang via formulär i Malmö Evenemangskalender. Tänk på att ange vilken arrangör du vill kunna skapa evenemang som.

Fråga - Efter att jag lagt upp ett evenemang på Facebook, hur låg tid tar det tills det finns sökbart i evenmangskalndern?

Svar - Om ert evenemang blir godkänt så kan det ta upp till 24 timmar innan det kommer in i evenemangskalendern.

Fråga - Om jag stöter på problem, finns det någon möjlighet till hjälp?

Svar - Först och främst kommer du hitta svar på dina frågor i den guide som finns att få av Malmö Stad. Om ni fortfarande har frågor så vänder ni er till support@hoodin.com

Fråga - Kostar det något att finnas med i evenemangskalendern?

Svar - Nej, det är gratis

Fråga - Jag har lagt upp ett evenemang på Facebook men jag ser inte evenemanget i evenemangskalendern. Varför?

Svar - Ibland kan det dröja innan ett evenemang kommer upp i evenemangskalendern. Beroende på om personal hunnit granska evenemanget samt beroende på när det hämtades in av systemet. Om det tagit mer än 3 dagar från att det skapades så kan ni ställa frågan till support@hoodin.comFråga - Vi arrangerar utställningar och evenmang med flera tillfällen. Facebook stödjer inte det så värst bra, finns det något alternativ?

Svar - Ja, i det formulär som finns i systemet från Hoodin så kan man skapa evenemang med återkommande datum. Begär konto för dig som arrangör och skapa denna typ av evenemang via formuläret.